HAKKIMIZDA

Basın Vakfı 1989 yılında kuruldu

1986 Yılında dönemin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı merhum gazeteci Nezih Demirkent Anadolu basının Federasyon çatısı altında toplanması için başlattığı çalışmaya 20 civarında cemiyet katılmış, yapılan toplantılar sonrasında sonuç alınamamıştır. Her zaman Anadolu basınının birlikte hareket etmesini önemli bulan Nezih Demirkent 1989 yılında 20 civarında Cemiyet ile birlikte Gazeteciler Cemiyetleri Basını kurmuştur.
Uzun yıllar Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin ilgisizliği ile karşı karşıya kalan Vakıf Türkiye Gazeteciler Federasyonunun kurulmasından sonra Merhum Gazeteci Nezih Demirkent dönemin Federasyon yönetimine devretmiş, Nezih Demirkent”den sonra başkanlığa Erol Akıncılar getirilmiş uzun bir süre Erol Akıncılar Başkanlığında yürütülen Vakıfta hiçbir faaliyet gösterilmemiş, 2009 yılında Türkiye Gazeteciler Federasyonunda yönetim değişime uğramış, İzmir gazeteciler Cemiyeti başkanı Atilla Sertel”in Genel Başkanlığa seçilmesinden sonra göreve gelen Federasyon yönetimi Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfının Anadolu Basınına hizmet edebilecek bir duruma getirilmesi için çalışmalar başlatılmış, Erol Akıncılar başkanlığındaki yönetim zamanında kongreyi yapmaması üzerine tüzük gereği denetleme kurulu toplantı kararı almış, 2010 yılında yapılan mütevelliler kurulu toplantısında Eskişehir gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca Başkanlığa seçilmiştir
Görev yapan mevcut Mütevelliler Kurulu üyeleri 2 yıl içerisinde çeşitli tarihlerde yönetim kurulu toplantılarını gerçekleştirmiş, 10 yıldan buyana merkezin Ankara”ya alınması konusunu gerçekleştirmiştir.
Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı 2014 yılında Türk Dunyası Kültür Başkenti secilan Eskisehirde Türkiyeden 350, Türk Dünyası ve Avrupa ülkelerinden 150 olmak üzere 500 gazeteci ile 7 gün Eskisehir de Türk Dünyası Basın Şurasını Gerceklestirmistir.
Daha sonra Tataristan’ın Başkenti Kazan da 2. Basın surası gerceklestirilmistir.
3. Basın şurası 2018 yılında Kazakistan yapılmıstir. Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı her yıl 5-7 ilde mesleki toplantılar düzenleyip Gazetecilerin sorunlarını millet meclisine tasıyarak cözüm yolları arıyor.
Gazeteciler Cemiyetler Basın Vakfı bir web sitesine kavuşturulmuş, faaliyetlerini Ankara da Gazeteciler Federasyonunun binasında sürdürmektedir
2009 dan bu yana Vakfın başkanlıgını Yılmaz Karaca yürütmektedir